EFT opleidingen

De enige EFT opleiding met certificering van Gary Craig

HomeEFT opleidingen

Gold Standard EFT opleiding

Gold Standard EFT opleiding

De Optimal EFT leergang

Optimal EFT leergang

Gold Standard EFT opleiding in vogelvlucht

Om een EFT pro te worden

Deze opleiding is complementair aan hulpverlenend werk. Of je nou therapeut, counselor, psycholoog of coach bent, met het volgen van deze EFT opleiding is de geleerde interventietechniek een mooie en effectieve aanvulling op je huidige werk. Een van de grotere leerdoelen is het voorkomen van ‘hertraumatisering’ en het zo veilig mogelijk laten verlopen van de interventie. Daarnaast wordt er uitvoerig besproken hoe EFT ingrijpt op het werkingsmechanisme van (emotionele) stress.

De inzichten van deze EFT opleiding zijn ook zeer goed te gebruiken in een andere context, zoals bijvoorbeeld in het onderwijs,. Onze EFT training een waardevolle aanvulling op vrijwel elk beroep waarin je 'met mensen werkt'. Het doel van deze opleiding is dat je methodiek EFT professioneel kunt toepassen.

Deze EFT opleiding biedt naast de theorie veel mogelijkheid om zelf te oefenen en te oefenen met andere deelnemers van de training. Tussen de lesblokken in, geven we voldoende ruimte om in de dagelijkse praktijk te oefenen. De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Blok 1: De basis van EFT
 • Blok 2: EFT bij trauma
 • Blok 3: Aanvullende EFT technieken
 • Blok 4, 5 & 6: Verdieping en bijzondere EFT toepassingen

Deze opleiding wordt gegeven in zowel Nederland als België.

Meer informatie over de Gold Standard EFT training vind je hier >

Meer informatie over de data en locaties vind je hier in de agenda >

Optimal EFT leergang in vogelvlucht

Ontdek en ervaar het inzetten van de ‘Unseen Therapist’

De Optimal EFT leergang gaat net een stapje verder dan de Gold Standard EFT opleiding. In deze leergang draait alles om spirituele ontwikkeling en het inzetten van de Unseen Therapist (je innerlijke spirituele heler). De eerste stap is het lezen van het e-book hierover en het toepassen van de aan bod gekomen principes. Daarna gaat de leergang van start. Optimal EFT is niet voor iedereen. Het is nodig om open te staan voor een nieuwe manier van denken die past bij deze spirituele vorm van EFT. Voorkennis voor deze cursus is niet nodig, echter is het een pré wanneer je de Gold Standard EFT opleiding hebt gevolg en/of je bekend bent met mediteren.

Ook bij deze opleiding is er veel ruimte voor het oefenen in de praktijk. De Optimal EFT opleiding begint met een tweedaagse opening, waarna er de volgende thema’s aan bod komen:

 • Mediteren, stil en vredig worden
 • Op zoek naar (verborgen) oorzaken
 • Werken aan negatieve kernovertuiging
 • Emotionele oorzaken, aspecten, testen, heftige emoties
 • Niet voelen, geen herinnering, verslechtering
 • Fysieke klachten, dissociatietechnieken
 • Reframing, de pijn achterna, heftige reacties
 • Terugblik op persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie over de Optimal EFT training vind je hier >

Meer informatie over de data en locaties vind je hier in de agenda >

Professionele EFT opleiding en certificering voor Official EFT

De professionele EFT opleiding van Novet biedt als enige beide vormen van EFT aan in Nederland en België. Official EFT bestaat uit Gold Standard EFT en Optimal EFT. Gold Standard al sinds 2011 en Optimal sinds 2018. De titel EFT behandelaar is niet wettelijk beschermd en EFT wordt als zodanig (nog) niet vergoed door verzekeraars. De meeste professionals gebruiken deze methodiek in het kader van hun overige beroepsuitoefening waarvoor ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging.

Deelcertificering voor de EFT opleidingen

Sinds de komst van Optimal EFT kun je op twee manieren Official EFT leren en er uiteindelijk in gecertificeerd worden. De meeste mensen beginnen met Gold Standard EFT en verdiepen zich daarna eventueel in Optimal EFT. Als je wilt, kun je het ook omgekeerd doen: eerst de leergang Optimal EFT doen en daarna de Gold Standard EFT opleiding. Als je het certificeringstraject van Gold Standard EFT hebt afgerond met goed resultaat, wordt je Novet gecertificeerde EFT behandelaar. Voor Optimal EFT krijg je een Certification of Completion. Neem contact op via het contactformulier als je hierover overleg wilt.

Volledige certificering voor de EFT opleidingen

Wij geven een door Gary Craig getekend certificaat af aan EFT behandelaars die beide vormen van Offical EFT volledig meester zijn doordat ze onze professionele EFT opleiding in zowel Gold Standard als Optimal afgerond hebben. En vervolgens daarna een individueel certificeringstraject gedurende een jaar hebben doorlopen. Dit certificeringstraject is maatwerk en wordt aangeboden aan die behandelaars die, zoals Gary dat zelf formuleert, ‘bij het top echelon van helers’ willen behoren. Neem contact op via het contactformulier als je hierover overleg wilt

EFT opleiding

“Ik heb regelmatig persoonlijk contact met Gary Craig zodat Novet je altijd volgens de laatste stand van zaken opleidt, direct van de bron.”

Gabriëlle Rutten

Novet gecertificeerde EFT behandelaar, coach, trainer & hoofddocent Novet

Novet EFT Trainers

Benieuwd naar de trainers en supervisoren van Novet? Lees hier meer >

EFT opleiding

"Mijn allereerste ervaring met EFT overtuigde me direct van de ongelofelijke effectiviteit om trauma’s aan te pakken.”

Henk van der Veen

Novet gecertifceerde EFT behandelaar, mede-auteur van EFT van A tot Z

Engelstalig Gary Craig Official EFT® Training Center
Duitstalig Gary Craig Official EFT® Training Center
Franstalig Gary Craig Official EFT® Training Center
Spaanstalig Gary Craig Official EFT® Training Center
Portugees Gary Craig Official EFT® Training Center

Novet - Gary Craig Official EFT™ Training Center  •  Over ons  •  Nieuwsbrief  •  Contact  •  KvK 34121705

Copyright © 2009 - 2024  Novet  •  EFT opleiding & EFT cursus (Emotional Freedom Techniques)  •  Voorwaarden  •  Klachten  •  Privacy

EFT opleiding
EFT cursus
Centraal Register Kort Beroepsonderwijs